2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD nem mondatja le a hivatali visszaéléssel gyanúsított Sevil Shhaideh kormányfőhelyettest

2017. szeptember 25. 15:34, utolsó frissítés: 15:34

A Szociáldemokrata Párt (PSD) állandó országos tanácsának döntése értelmében a formáció támogatja Sevil Shhaideh kormányfőhelyettest és Rovana Plumb európai alapokért felelős tárca nélküli minisztert - közölte Ioan Munteanu, a PSD képviselőházi frakcióvezetője.

A PSD állandó országos tanácsának ülésén részt vevő Munteanu kifejtette, hogy a kabinet két szóban forgó tagja betartotta a törvényt, ártatlannak vallja magát, így a testület tagjai hivatalban maradásuk mellett döntöttek.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hivatali visszaélés gyanúja miatt pénteken indított bűnvádi kivizsgálást Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes ellen, aki a DNA által feltételezett tettek elkövetésekor a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium államtitkára volt.

A vádhatóság szerint törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze ugyanakkor a képviselőház hozzájárulását kérte, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával, ugyanabban a perben bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb volt környezetvédelmi miniszter, jelenleg az európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter ellen.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS