2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis is gratulált Angela Merkelnek a választások eredményéhez

2017. szeptember 25. 17:05, utolsó frissítés: 17:05

Klaus Johannis államelnök hétfőn gratulált Angela Merkel német kancellárnak a vasárnap tartott választásokon elért eredményhez, tájékoztatott az Államelnöki Hivatal.

"A parlamenti választások megnyerése lehetőséget nyújt, hogy legőszintébben gratuláljak és sok sikert kívánjak az új kancellári mandátumához. Románia és Németország kapcsolata kiváló, a stratégiai kapcsolatot alátámasztja az intenzív politikai párbeszédünk, a gazdasági és más területeken történő együttműködésünk, de az a tény is, hogy ugyanazokat a demokratikus értékeket tartjuk fontosnak. Románia mindig stabil és megbízható partnere Németországnak, az európai projekt megerősítésének támogatója" - írta Klaus Johannis üzenetében.

Az államfő hangsúlyozta, hogy idén a két ország hármas évfordulót ünnepel: 50 éve vette fel újra a diplomáciai kapcsolatot a két ország, 25 éve írták alá a barátsági együttműködési szerződést és 10 éve partner Románia és Németország az Európai Unión belül.

Johannis meggyőződésének adott hangot, hogy a két ország továbbra is folytathatja "kiváló" együttműködését a német és román nép, valamint Európa jövőjének érdekében.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS