2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem érzi magát vétkesnek, ezért nem mond le Rovana Plumb

2017. szeptember 25. 20:06, utolsó frissítés: 20:12

Rovana Plumb európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter azt nyilatkozta hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) állandó országos tanácsának ülése után, hogy nem érzi vétkesnek magát, miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) mentelmi jogának felfüggesztését kérte a Belina-ügyben, ezért nincs oka lemondani.

'Nem vagyok vétkes, mindig is betartottam és ezután is be fogom tartani a törvényt. Akármilyen funkciót is töltöttem be, mindig jóhiszeműen szolgáltam a román állampolgárok érdekeit. (...) Nem hibáztam, ezért nem gondolom, hogy le kellene mondanom' - nyilatkozta a miniszter.

Kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta: 'soha, senki' nem gyakorolt nyomást rá.

Liviu Dragnea, a PSD elnöke azt nyilatkozta hétfőn, hogy a párt képviselői úgy szavaznak a Rovana Plumb, európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter mentelmi jogának megvonásáról, ahogy jónak látják.

'Világosan megmondtam: tanulmányozzák a dokumentumokat, hallgassák meg Rovana Plumbot és szavazzanak legjobb belátásuk szerint' - hangoztatta Dragnea.

Ioan Munteanu
, a PSD képviselőházi frakcióvezetője hétfőn közölte: a Szociáldemokrata Párt állandó országos tanácsának döntése értelmében a formáció támogatja Sevil Shhaideh kormányfő-helyettest és Rovana Plumb európai alapokért felelős tárca nélküli minisztert.

A PSD állandó országos tanácsának ülésén részt vevő Munteanu kifejtette: a kabinet két szóban forgó tagja betartotta a törvényt, ártatlannak vallja magát, így a testület tagjai hivatalban maradásuk mellett döntöttek.

A PSD elnöksége azt követően foglalt állást, hogy Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze a képviselőház hozzájárulását kérte, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb volt környezetvédelmi miniszter, jelenleg az európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter ellen.

A vádhatóság szerint törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ugyanabban a perben, hivatali visszaélés gyanúja miatt bűnvádi kivizsgálást indított Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes ellen, aki a DNA által feltételezett tettek elkövetésekor a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium államtitkára volt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS