2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen: korai arról nyilatkozzunk, hogy miként szavazunk a Plumb-ügyben

2017. szeptember 26. 08:56, utolsó frissítés: 08:57

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke azt nyilatkozta hétfőn, hogy korai még, hogy arról nyilatkozzon, hogy miként szavaznak a Rovana Plumb ügyében. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) az európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter mentelmi jogának megvonását kérte, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség vádjával eljárást indíthasson ellene a Belina-ügyben.

'Túl korai erről beszélni, a világot is két nap alatt teremtették. Nem hiszem, hogy egy minisztert felelősségre lehetne vonni azért, mert átadta egy terület tulajdonjogát az állam közvagyonából egy megyei tanács közvagyonába. Hogy utólag mi történt, azt nem ismerem, de ha mi kétségbe vonjuk egy jogszabály időszerűségét, akkor jobb ha a kormányzást az ügyészekre hagyjuk' - nyilatkozta Kelemen a parlamentben.

Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze a képviselőház hozzájárulását kérte, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb volt környezetvédelmi miniszter, jelenleg az európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter ellen. A vádhatóság szerint törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

A kérést első körben a képviselőház házbizottságában tárgyalják meg. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS