2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 200 magyar középiskolás vett részt a Középiskolások Hosszú Hétvégéjén a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen

2017. szeptember 26. 09:27, utolsó frissítés: 09:27

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2017. szeptember 22–24 között szervezte meg, immár ötödik alkalommal, a Középiskolások Hosszú Hétvégéjét. A rendezvényre több mint 200 magyar középiskolás diák látogatott el Kolozsvárra tanáraik kíséretében. A diákok 20 város 23 középiskolájából érkeztek, szinte minden erdélyi és partiumi iskolaközpontból: Arad, Barót, Brassó, Csíkszereda, Kovászna, Kraszna, Marosvásárhely, Nagyenyed, Nagyszalonta, Nagyvárad, Nyárádszereda, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Szentegyháza, Székelyhíd, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágycseh, Szováta és Tasnád középiskolái egyaránt jelen voltak. - áll a BBTE közleményében.

Az évek óta bővülő létszámú rendezvény célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói, illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. A résztvevők ismeretterjesztő előadásokon, gyakorlati foglalkozásokon, illetve interaktív programokon vehettek részt, miközben az egyetemi bentlakásokban laktak és az étkezés is az egyetemi kantinban zajlott. A tevékenységek a közgazdaságtudománytól a filozófiáig, a geológiától a környezettudományig minden tudományterületet felöleltek, s a programok között az eligazodást mobilalkalmazás segítette.

Az idén a rendezvény keretében kiemelt jelentőséget kaptak a 10.000 alatti lakosságú települések iskolái, az itt tanuló diákok bevonását a BBTE Hozzáférés – részvétel – méltányosság a felsőoktatásban projektje tette lehetővé. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS