2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Codreanu szerint Johannis hibázott, amikor lemondta ukrajnai látogatását

2017. szeptember 26. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

Elveszítette működésének értelmét az a parlamenti küldöttség, amelynek Ukrajnába kellett volna utaznia, mivel az ukrán államfő kihirdette a tanügyi törvényt - közölte kedden Constantin Codreanu, a külhoni románokért felelős alsóházi bizottság elnöke.

A küldöttség kedden találkozik Ukrajna bukaresti nagykövetével. A parlament épületében nyilatkozó Codreanu azt mondta, hogy annak ellenére, hogy kedden találkoznak Ukrajna nagykövetével, a delegáció célját vesztette, mert Porosenko elnök kihirdette a tanügyi törvényt.

Codreanu szerint ugyanakkor Klaus Johannis elnök hibázott azzal, hogy lemondta ukrajnai látogatását. „Románia elnöke hibát követett el. Bevágta az ajtót Porosenko előtt, nem értette meg, hogy sokkal fontosabb lett volna jelenléte Ukrajnában, még akkor is, ha nem lett volna kellemes vereséggel hazajönnie Bukarestbe. Fontos lett volna, hogy jóban-rosszban ott legyen román nemzettársainkkal” - jelentette ki a külhoni románokért felelős képviselőházi bizottság elnöke, aki szerint most már nem maradt más remény, mint a Velencei Bizottság beavatkozása.

Codreanu azt is elmondta, hogy ilyen körülmények között megtörténhet, hogy Románia többé nem fogja támogatni Ukrajna uniós csatlakozási törekvéseit.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS