2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vádat emelt a DNA Gheorghe Benea, a Román Lottótársaság volt vezérigazgatója ellen

2017. szeptember 27. 14:45, utolsó frissítés: 14:45

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Gheorghe Benea, a Román Lottótársaság (CNLR) volt vezérigazgatója ellen megvesztegetés elfogadása miatt. Ugyanabban az ügyben a vállalat beszerzési osztályának vezetőjét, Ovidiu Rîpanut, a CNLR volt igazgatóját, Remus Leonard Lăzărescut, a beszerzési osztály szakértői bizottságának tagját, Cornelia Olarut, a személygépkocsikat forgalmazó kereskedelmi vállalat igazgatóját, Nicolae Virgil Sorescut is bíróság elé állítja a DNA.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség 2016. szeptember 16-án vette őrizetbe a Román Lottótársaság volt vezérigazgatóját, megvesztegetés elfogadása és különösen súlyos következményekkel járó hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A DNA akkori közleménye szerint a lottótársaság gépkocsiparkjának felújítására kiírt versenytárgyalás kijátszásával kapcsolatos ügyben őrizetbe vették a vállalat beszerzési osztályának vezetőjét, Ovidiu Rîpanut is, akit szintén csúszópénz elfogadásával és hivatali visszaéléssel gyanúsítottak.

A vádhatóság szerint 2010 májusában a lottótársaság egy 182 gépkocsi megvásárlásáról szóló, összesen 13 386 378 73 lej értékű szerződést ítélt oda egy autóforgalmazással foglalkozó cégnek, a közbeszerzési pályázatot azonban eleve úgy hirdették meg, hogy az a nyertesként kikerült cégnek kedvezzen. Utóbbi aztán a piaci árnál jóval magasabb összegért adta el a lottótársaságnak az autókat. Emellett a közbeszerzési eljárással kapcsolatos más törvénytelenségekre is fény derült.

A vádhatóság szerint ugyanakkor a lottótársaság több vezető beosztású alkalmazottja, köztük Gheorghe Benea is pénzt és személygépkocsikat kapott a szerződés odaítéléséért cserében.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS