2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Doina Gradea került a TVR élére

2017. szeptember 27. 15:35, utolsó frissítés: 15:35

A parlament két házának összevont kulturális szakbizottsága jóváhagyta szerdán Doina Gradea ügyvivő elnök-igazgatói kinevezését a Román Televíziótársaság (SRTv) élére. Doina Gradea a Román Televíziótársaság igazgatótanácsának tagja volt. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) honatyái elhagyták a termet a meghallgatás során.

Doina Gradea a meghallgatás során elmondta, 1992-ben kezdte pályafutását a Mediafax hírügynökségnél riporterként, majd a MediaPro-nál és a Pro Tv televíziónál is dolgozott évekig. A meghallgatáson Gradea elmondta, szeretne visszaadni az évek során szerzett tapasztalataiból a Román Televíziótársaságnak is, és bízik abban, hogy hatékonyabban, optimálisabban tudná felhasználni a társaság rendelkezésére álló forrásokat.

Radu Preda, a szenátus kulturális szakbizottságának elnöke azt mondta, szeretnék, ha a TVR az őt megillető helyre kerülhetne vissza. "Nem kicsik az elvárásaink. Azt szeretnénk, ha a román televízió az őt megillető helyre kerülne vissza, elfogadható nézettséggel. Abban reménykedem, hogy az ön ügyvivői mandátuma alatt sikerül visszaállítani a TVR-t a normális kerékvágásba" - mondta Preda.

Gigel Ştirbu, a képviselőház kulturális szakbizottságának elnöke azt mondta, Doina Gradea egy szakember, és többek közt az intézmény által elkönyvelt veszteségeket kellene megállítania. "Úgy értettem, hogy az év elejétől a mai napig mintegy 40 millió lejes adósságot halmozott fel a SRTv. (...) Ha nem sikerül megállítania a veszteségeket, akkor egy általunk nem kívánt helyzettel kerülhetünk szembe. (...) Elképzelhető, hogy önnek kell meghoznia bizonyos népszerűtlen döntéseket" - mondta Ştirbu.

Szerdán elutasította a parlament két házának összevont plénuma a Román Televíziótársaság 2016-os évi tevékenységi beszámolóját, ami a román köztelevízió igazgatótanácsának menesztését vonja maga után.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS