2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A TVR új vezetője: nem értek egyet azzal, hogy a sajtó munkatársai hangot adjanak politikai álláspontjuknak

2017. szeptember 27. 17:36, utolsó frissítés: 17:38

Nincs kedvére, ha a román közszolgálati televízió (TVR) munkatársainak politikai preferenciáik vannak, jelentette ki az intézmény szerdán kinevezett ügyvivő vezérigazgatója, Doina Gradea.

A parlament épületében nyilatkozó Gradea azt mondta, hogy véleménye szerint a sajtó minden munkatársának pártatlannak kell lennie, „de leginkább a köztelevízióénak”. Úgy értékelem, hogy a köztelevízió hírei a legkorrektebbek, tetszenek nekem a TVR hírműsorai, de egy TVR-s sajtómunkatársnak az online felületeken kifejezett véleményei is hozzátartoznak a státusához. Emiatt én személyesen nem értek egyet azzal, hogy a sajtó munkatársai hangot adjanak politikai álláspontjuknak, bárhol is dolgoznának. Pártatlanoknak kell lenniük. Ez a sajtóetika része' - jelentette ki a SRTv új ügyvivő vezérigazgatója.

Doina Gradea azon véleményét is kifejtette, miszerint a román közszolgálati televízió felgyülemlett adósságainak nem a nézettség csökkenése az oka, hanem a korábbi vezetőségek hibás döntései.

A parlament két házának összevont plénuma jóváhagyta szerdán Doina Gradea kinevezését a Román Televíziótársaság (SRTv) ügyvivő igazgatói tisztségébe, miután korábban elutasította a SRTv 2016-os tevékenységi beszámolóját, ami törvény szerint az igazgatótanács menesztését vonja maga után. Doina Gradea kinevezése ellen az USR 24 törvényhozója szavazott.

Doina Gradea mandátuma hat hónapra szól.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS