2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Johannis bátorítja az okkult hatalmi rendszer visszaéléseit és túlzásait

2017. szeptember 29. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

A hatalomtól elvakultnak nevezte Klaus Johannis államfőt Facebook-oldalán Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke.

"Hatalomtól elvakult politikusnak tartom önt (Băsescu elnökhöz hasonlóan), aki még mindig el akarja adni a románoknak azt a téveszmét, hogy a bilincsek megrendezett színjátéka nem más, mint korrupcióellenes harc, noha valójában ez a demokrácia és a jogállamiság elleni harc' - írta pénteken Tăriceanu a Facebook-oldalára, hozzátéve, hogy ő maga a liberalizmus nevében továbbra is az állampolgárok szabadságát fogja prioritásként kezelni. 'Én az okkult hatalmi rendszer ellensége vagyok, következésképpen az ön ellensége is' - fogalmaz a szenátus elnöke az államfőnek szóló üzenetben.

Călin Popescu-Tăriceanu szerint az államfő 'bátorítja az erőszakszervezetek szintjén működő okkult hatalmi rendszer visszaéléseit és túlzásait.' 'A múltban ön megelégedett azzal, hogy haszonélvezője legyen ezen visszaéléseknek és túlzásoknak, ekkor hozta létre antidemokratikus úton a kormányát. Most azonban haszonélvezőből ennek a rendszernek a vezetőjévé és első számú támogatójává lépett elő. Az ok? Egyszerű: mert ebben látja a második mandátum megszerzésének egyetlen módját.' - olvasható a szenátus elnökének Facebook-oldalán.

Tăriceanu szerint a román nép zöme azt óhajtja, hogy az igazságszolgáltatás 'visszaélései és túlkapásai' megszűnjenek, hogy megreformálják az igazságügyi rendszert , és hogy a DNA vezetője többé 'ne vegye semmibe a parlamentet', hanem adjon nyilvánosan magyarázatot arra, mi történt a 2009-es választások éjszakáján.

A szenátus elnöke ismét leszögezte, hogy támogatja az igazságügyi miniszter által javasolt tervezetet az igazságügyi törvények módosítására, hozzátéve, hogy szerinte Iohannist az zavarja, hogy a módosított jogszabály gyengíteni fogja az államfő politikai hatalmát, mert többé nem nevezheti ki a Legfőbb Ügyészség és az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőit.

Következésképpen 'helyrehozhatatlanul ellentétes' kettejük álláspontja, írja Tăriceanu Johannishoz szóló bejegyzésében.

"Én a demokráciát, az állampolgárok jogait és szabadságát támogatom. Ön egy okkult hatalmi rendszert támogat és szemet huny a visszaélések fölött. Én egy erős parlamentet támogatok. Ön egy alávetett és kontrollálható parlamentet támogat a bilincsek televízión közvetített színjátéka révén' - üzeni a szenátus elnöke az államfőnek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS