2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kolozs Megyei Kórház energiahatékonyságát növelné a kolozsvári önkormányzat

2017. szeptember 30. 09:50, utolsó frissítés: 09:50

A Kolozs Megyei Kórház épülete energiahatékonyságának növelése érdekében a Regionális Operatív Program keretében lehívható, vissza nem térítendő forrásokra pályázik a kolozsvári önkormányzat. A pénz lehívásához szükséges technikai-gazdasági dokumentációt tartalmazó tanácsi határozatot a városi tanács szeptember 29-i azonnali ülésén fogadta el.

A cél a kórházépület burkolatának javítása, a nyílászárók kicserélése, a fűtés- és szellőztetőrendszer korszerűsítése, megújuló energiaforrások beszerelése, energiahatékony égők felszerelése. A munkálatok eredményeként az önkormányzat arra számít, hogy éves szinten az energiafogyasztást négyzetméterenként 115 kWh alá csökkenti, és a megújuló energiaforrásokból biztosítja a szükséglet 10%-át.

A beruházás összértéke hozzáadott értékadóval együtt 24,3 millió lej. A munkálatok kivitelezésée 12 hónap állna a kivitelező rendelkezésére. A finanszírozás 85%-át az Európai Regionális Fejlesztési Alapbók, 13%-át állami költségvetésből és 2%-át a helyi költségvetésből fedezné az önkormányzat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS