2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vonat ütközött egy kamionnal Szászrégennél, ketten orvosi ellátásra szorult

2017. szeptember 30. 15:42, utolsó frissítés: 15:42

Teherautóval ütközött szombat reggel Szászrégennél a Marosvásárhely és Déda között közlekedő, 4542-es számú személyvonat. A mozdonyvezető és egy utas orvosi ellátásra szorult - közölte a román állami vasúttársaság (CFR) Facebook-oldalán.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a baleset szombat reggel 7:30-kor történt, amikor a régeni vasúti kereszteződésnél egy teherautó sofőrje - figyelmen kívül hagyva a Szent András-keresztet - ráhajtott a sínekre, ahol éppen a Marosvásárhely-Déda személyvonat közlekedett.

Az ütközés nyomán a mozdonyvezető és egy utas orvosi ellátásra szorult. A többi utas más járművön folytatta útját, számukra a CFR megtéríti a jegy értékét.A CFR felhívja a figyelmet, hogy ez a sokadik eset, amikor gépjárművel ütközik vasúti szerelvény amiatt, hogy az autóvezetők nem tartják be a szabályokat. "Életek függnek a közlekedési rendszabályok betartásától" - szögezi le a CFR utasszállító részlegének vezérigazgatója, Szentes József, kérve a sofőröket, hogy tartsák tiszteletben a vasúti kereszteződéseknél található figyelmeztető jelzéseket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS