2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Október 1-jétől kötelezővé válik az épületek tűzbiztonsági engedélye

2017. szeptember 30. 18:25, utolsó frissítés: 18:25

Október elsejétől megszűnik a türelmi idő az épületek tűzbiztonsági engedélyének beszerzésére. A törvény értelmében 20 ezer és 50 ezer lej közötti bírság szabható ki azon - újonnan épített, vagy rendeltetése megváltoztatása érdekében átalakított - épületek tulajdonosaira, amelyeket tűzbiztonsági engedély megléte nélkül kezdenek el használni.

Ha a tűzbiztonsági feltételek súlyosan sérülnek, a katasztrófavédelmi felügyelőségeknek jogukban áll leállíttatni a veszélyesnek nyilvánított épületben folyó tevékenységet. Ezt az intézkedést a tűzbiztonsági engedély meglététől függetlenül foganatosíthatják.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) közleményben emlékeztet: a 2017-es év első 8 hónapjában jelentős erőfeszítéseket tettek, hogy a tűzvédelmi engedélyre benyújtott több ezer kérelmet elbírálják, helyszíni és műszaki ellenőrzéseket végezzenek, útmutatásokat fogalmazzanak meg. A munka során 9 520 bírságot is kiszabtak, összesen 12,2 millió lej értékben - közölte az országos katasztrófavédelem. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS