2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnvádi kivizsgálás indult a bukaresti öregotthonban kiütött tűz miatt

2017. szeptember 30. 18:28, utolsó frissítés: 18:29

A bukaresti öregotthonban szombat reggel kiütött tűz kapcsán gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított az ügyészség in rem eljárást, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálja.

A bukaresti rendőrkapitányság tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a fővárosi törvényszéki ügyészséggel közösen kivizsgálásába kezdett annak tisztázására, hogy mi történt pontosan a Păcală utcai öregotthonban, és in rem bűnvádi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt.

A rendőrség azt is közölte, hogy a tűzvészben meghalt személy holttestét az országos törvényszéki orvostani intézetben fogják felboncolni a halál pontos okának megállapítása végett.

A tűz szombat reggel ütött ki a bukaresti öregotthonban, több mint 30 személyt kellett kimenekíteni. Egy személy meghalt, 19-en füstmérgezéssel kerültek kórházba, egy tűzoltó pedig megsérült, amikor mentés közben rázuhant egy tárgy. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS