2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ és a Fidesz vezetői tanácskoztak Kolozsváron

2017. szeptember 30. 20:19, utolsó frissítés: 20:19

Fontos közép- és hosszútávú kérdéseket is érintő egyeztetést tartottak Kolozsváron a Fidesz és az RMDSZ vezetői szombat délután - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen a Fidesz részéről Orbán Viktor mellett Balog Zoltán és Németh Zsolt vett reszt.

Áttekintették Magyarország és Románia gazdasági helyzetét, és megállapították: eljött az ideje, hogy nagyszabású projektek segítségével jobban összekapcsolódjon a két ország gazdasági rendszere.

A Kelemen Hunor vezette RMDSZ-tárgyalódelegáció szorgalmazta, hogy mielőbb kerüljön sor magas szintű magyar-román kormányzati találkozókra. A felek örömmel nyugtázták, hogy napokon belül tárgyalni fog egymással a magyar és a román külügyminiszter.

Fotó: Szecsődi BalázsFotó: Szecsődi Balázs

Fotó: Szecsődi BalázsFotó: Szecsődi Balázs


A megbeszélésen nagyon fontos előrelépésnek nevezték, hogy egy mindkét ország számára fontos kisebbségi ügyben, az ukrán oktatási törvény témájában összehangolt, közös magyar-román fellépésre került sor.

Orbán Viktor ma részt vett a reformáció 500. évfordulójára szervezett kolozsvári ünnepségen. Az eseményen elhangzott beszédét itt, az ünnepséget itt foglaltuk össze. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS