2018. július 19. csütörtökEmília
22°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Panaszt tesz a Sepsi OSK - FCSB mérkőzésen történtek miatt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat

2017. október 02. 18:29, utolsó frissítés: 18:34

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt tesz az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, miután a vasárnapi Sepsi OSK - FCSB első ligás futballmérkőzésen ismét xenofób, magyarellenes megnyilvánulásokkal kellett szembesülnie a sepsiszentgyörgyi csapatnak és szurkolótáborának.

Ahogy arról a Transindex is helyszíni tudosításban beszámolt, a FCSB drukkerei fütyülni kezdtek, amikor a brassói Ifjúsági Stadion hangosbemondóján magyarul mondták be a csapatokat, majd a mérkőzés során kiterítettek egy bannert, amelyen ez állt: "A ti otthonotok nem Romániában van. Menjetek innen!”A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat közleménye szerint "sajnálatos módon egyre gyakoribbak a sportrivalizálás határait túllépő magyargyűlölő megnyilvánulások a romániai futballmérkőzéseken. Mind ez idáig azonban nem történt semmilyen jelentős lépés ezek megelőzése érdekében. A bírók általában szó nélkül hagyják a gyűlölködő skandálásokat, az utólagos büntetések elmaradnak, a helyzet pedig egyre súlyosbodik".

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat levélben fordul a Román Labdarúgó Szövetséghez, amelyben felkéri, hogy lépjen fel a futballmérkőzéseken előforduló xenofób magatartások ellen. Továbbá az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tesznek a történtek kapcsán. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS