2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Állásfoglalást tett közzé az RMDSZ a katalóniai helyzetről

2017. október 02. 21:22, utolsó frissítés: 21:22

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elítéli a katalán függetlenségi népszavazás napján tapasztalt erőszakot, úgy véli: az aránytalan rendőri túlkapás - ahogyan soha semmilyen erőszakos cselekedet - nem vezet előre, nem vezethet semmi jóra - írja az RMDSZ hétfőn közzétett állásfoglalásában.

Egy ország állampolgárainak, de közösségeinek is joga van a szabad véleménynyilvánításhoz - amennyiben ez az igény több millió állampolgár részéről fogalmazódik meg, annak semmiképpen sem szabad elkerülnie az ország vezetőinek figyelmét. Tapasztalatból tudjuk: a többség erejének sosem szabad a kisebbségek elnyomására irányulnia egy demokráciában, a többségnek minden körülmény között felelősnek kell lennie az ország területén élő kisebbségekért - áll az állásfoglalásban.

"A kialakult erőszakhullámmal és a politikai instabilitással nem értünk egyet. Határozott meggyőződésünk, hogy a Katalóniában kialakult állapot kezelésére először is higgadtságra van szükség - a vasárnapi referendumot követően sem áll le az élet, minden állampolgár közös érdeke a politikai vezetők és hatóságok bölcs fellépése. A feszültséget csakis párbeszéddel lehet rendezni, további zavargásoknak nincs helyük Katalóniában!" - szögezi le az RMDSZ.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS