2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korodi: Katalónia helyzete teljesen más, mint Székelyföldé

2017. október 03. 12:54, utolsó frissítés: 13:00

Korodi Attila szerint semmilyen hasonlóság nincs Katalónia és Székelyföld helyzete között. Korodi szerint, ami most Katalóniában történik, az az erdélyi magyarokra tulajdonképpen negatív kihatással van, mert jogokat kérni egy kisebbségnek, hogy az identitása megmaradjon, valamint függetlenséget követelni, két merőben különböző dolog.

"Amit a katalánok elképzelnek a jövőjükről, teljesen ellentétben áll azzal, amit mi, erdélyi magyarok gondolunk a mienkről. Mondok egy példát: mi tagjai vagyunk az Európai Etnikai Kisebbségek Föderációjának, aminek a katalánok nem tagjai. Ők nem kisebbségként tekintenek magukra, hanem egy másik népként.

Korodi az Adevărul Live műsorának volt vendége, itt nyilatkozott a kérdés kapcsán. Elmondta, a katalán helyzet azért rossz, mert megmérgezi a párbeszéd lehetőségét. Az autonómiatörekvésekről pedig elmondta, semmi köze nincs a függetlenséghez, hiszen az autonómia kapcsán bizonyos intézményeknek az államon belüli, és nem pedig az államon kívüli működéséről van szó. (adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS