2019. április 22. hétfőCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tiltakozásra készülnek a fuvarozók

2017. október 04. 17:44, utolsó frissítés: 17:50

November 3-tól országszerte tiltakozó akciókba kezd a Romániai Fuvarozók Szövetsége (FORT), hogy kifejezze az üzemanyagok jövedéki adójának emelése, valamint az infrastruktúra állapota miatti elégedetlenségét.

A fuvarozókat tömörítő szervezet arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy - a bukaresti főpolgármesteri hivatalnak benyújtott kérelem értelmében - november 3-án a Victoriei (Győzelem) téren és a főváros körgyűrűjén fognak felvonulni. Ezzel párhuzamosan teherautó-sorokat fognak képezni, amelyek "Ne tegyétek tönkre a gazdaságot! - Országos tiltakozás" felirattal hirdetik majd a fuvarozók elégedetlenségét. A személyszállítók az említett napon néhány órás időközönként megszakítják tevékenységüket.

A FORT így akarja rábírni a kormányt többek közt arra, hogy tegyen le az üzemanyagok jövedéki adójának növeléséről és a kereskedelmi szállítóknak legalább 5 eurocentet fizessen vissza literenként a jövedéki adóból; hogy könnyítse meg a jövedéki adó-visszaigénylés és -visszafizetés menetét; hogy álljon el a megosztott áfafizetés bevezetésétől, mert más országok példája azt igazolja, hogy ez a módszer nem hoz több pénzt az államkasszának, ugyanakkor megnehezíti a törvényesen működő magánszféra tevékenységét; hogy konkrét határidők megszabásával vállaljon felelősséget a közúti infrastruktúra európai szintre emeléséért. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS