2018. július 19. csütörtökEmília
22°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tudose tárgyalt a tüntető szakszrvezetekkel, de nem mond le a tb-járulék áthárításáról

2017. október 04. 18:18, utolsó frissítés: 18:18

Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta szerdán, a kormány nem mondott le arról, hogy a társadalombiztosítás terhét áthárítsa a munkáltatóról az alkalmazottra, és hogy ebben az ügyben a szakszervezetetekkel közösen keresik a mindenki számára kielégítő megoldást.

"Nem született döntés arról, hogy az intézkedést elvetjük. (...) Ha mégsem ültetnénk gyakorlatba, akkor a szakszervezetekkel közösen egy olyan megoldást kell találni, amivel mindenki egyetért - ez lesz a pénteken felálló munkabizottság feladata" - mondta a miniszterelnök a kormánypalota előtt adott sajtónyilatkozatában, az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség elnöke, Bogdan Hossu jelenlétében.

Kifejtette: a tb-járulék áthárítása az alkalmazottra egy törvénycsomag része, amelybe beletartozik a bértörvény és az adószintek csökkenését előíró rendelkezés is.

"Most a törvénycsomag egyik eleme gyakorlatilag életbe lépett. Ha a szakszervezetek segítségével találunk egy másik megoldást, akkor azt alkalmazzuk majd. Ha nem találunk, akkor keresünk egy módszert, hogy a magánszféra se járjon rosszul, ott is nőjenek a fizetések" - nyilatkozta Tudose.

A miniszterelnök elmondta, tárgyalt Hossúval az egészségügyi alkalmazottaknak folyósított pótlékokról is, ahol "kissé elrugaszkodtak a dolgok" - állítja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS