2018. szeptember 22. szombatMóric
14°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szabadlábra helyezték Nagy Zsoltot

2017. október 04. 18:52, utolsó frissítés: 21:44

Feltételesen szabadlábra helyezték Nagy Zsoltot. Az Ilfovi Törvényszék október 4-én jogerősen hagyta jóvá a szabadlábra helyezést, miután szeptemberben a DNA megóvta az alapfokú döntést.

"Zsolt örvend a döntésnek, jól van, ma este már szabadlábon. Hamarosan pedig a nyilvánosság előtt fogja tájékoztatni az közvéleményt az elmúlt időszakról, jelenlegi állapotáról és terveiről" - írják a Veled vagyunk, Zsolt! Facebook-oldalon.A volt távközlési minisztert 2015. januárjában négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a stratégiai privatizációs perben. Korábban a Román Posta ügyben négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Összesen közel ezer napot töltött börtönben.

Nagy ZsoltNagy Zsolt

Nagy Zsoltot 2014 januárjában egy postaépület jogtalan elidegenítése miatt hivatali hatalommal való visszaélés miatt ítélték négy évi felfüggesztett börtönbüntetésre. 2015 januárjában a 2005-2006-os stratégiai privatizációk ügyében kapott újabb - ezúttal már letöltendő - négy éves börtönbüntetést.

A vádhatóság szerint Nagy Zsolt stratégiai privatizációs ügyekben adott ki bizalmas információkat külföldieknek magánosításra váró állami vállalatokról. Az ügyészség hazaárulással is vádolta a minisztert, ezt a vádat azonban ejtette a bíróság.

Az RMDSZ volt politikusa ártatlannak vallotta magát, és azt hangoztatta: nincs közvetlen bizonyíték ellene, az ügyészség csak mások lehallgatott telefonbeszélgetései alapján következtetett bűnösségére.

Az RMDSZ politikai leszámolás áldozatának tekintette Nagy Zsoltot, és szolidaritást vállalt vele.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS