2018. aug. 15. szerdaMária
19°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezer négyzetméteren lángolt a pataréti szeméttelep

2017. október 05. 09:15, utolsó frissítés: 09:51

Szerda este jelentős tűzvész ütött ki a Kolozsvár melletti, pataréti szeméttározónál. Andrei Biriș, a Kolozsvári Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tűz megközelítőleg este 9 órakor ütött ki.

A helyszínen 5 tűzoltóautó és több mint 20 tűzoltó oltotta a lángokat, akiknek munkáját nehezítette az erős szél. 11 órai tűzoltás után csütörtök reggel még nem sikerült teljesen felszámolni a tűzet, azonban sikerült megfékezniük a lángok terjedését. A reggeli órákban elfojtva még néhány helyen parázslott a hulladék, a tűzfészket egyenként számolják fel a megfigyelő csapatok.Szakáts István civil aktivista Facebookon tudósított a helyszínről, állítása szerint a legközelebbi lakott ház alig 50 méterre állt a hatalmas tűztől. Körülbelül ötszáz személyt kellett kimenekíteni, akik két hétig még biztosan nem térhetnek vissza hajlékaikba.

Nem ez az első hasonló eset, hogy a kigyullad a pataréti ideiglenes szeméttelep, tavaly is volt rá már példa. Ráadásul újabb környezetvédelmi probléma is felmerült a helyszínen: a szemétből kifolyó csurgalékból mérgező tó alakult ki, és a felgyűlt toxikus anyagok mértéke meghaladja a megengedett határértékeket. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS