2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

NATO Közgyűlés: 2018-ban nekilátunk a légvédelmi rakétarendszernek

2017. október 06. 13:58, utolsó frissítés: 13:58

Terv szerint halad az első Patriot légvédelmi rakétarendszer beszerzése, év végéig aláírják a szerződést - jelentette be a NATO Parlamenti Közgyűlésén Mihai Fifor védelmi miniszter. "A rakétarendszert 2018 első félévében szállítják. (...) Mivel kormányközi vásárlásról tárgyalunk, előre kifizetjük és az azt követő időszakban el is szállítják" - magyarázta Fifor. Ezen kívül tíz darab 8x8-as összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű vásárlásáról is beszélt.

Románia kötelessége, hogy beruházzon a határok megerősítésébe és hozzájáruljon az euroatlanti közösség biztonságához, e célból a bruttó hazai termék (GDP) 2%-át védelemre fordítják - hangsúlyozta a szaktárca vezetője.

Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete örvendetesnek tartotta, hogy Románia modernizálja védelmét, mint ahogy hozzátette azt is, hogy nyilvánvalóan szükség van erre.

Vergil Chiţac, a közgyűlés román delegációjának vezetője szerint az a tény, hogy Románia 20 év leforgása alatt háromszor szervezte meg ezt a találkozót, annak a bizonyítéka, hogy országunk megbízható és elkötelezett tagja az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének. '"De ami jelentős, az a román hadsereg jelenléte a külső színtereken, legyen szó akár Afganisztánról, akár a Nyugat-Balkánról vagy az Európai Unió égisze alatt a kalózok ellen harcoló hadihajóinkról a Földközi-tengeren" - mondta Chiţac.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS