2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Beütött a tél a hegyekben: lezárt utak, tilos a túrázás

2017. október 09. 15:25, utolsó frissítés: 15:28

A Prahova megyei hegyimentő-szolgálat Facebook-bejegyzésben közölte, hogy 1500 méteres magasság fölött jelentős mennyiségű hó hullott, az Omu-csúcson 80 centiméteres a hóréteg vastagsága, a hófúvások következtében helyenként eléri az egy métert is. Ezért a Bucsecs- és Csukás-hegységben ideiglenesen minden olyan túraútvonalat lezártak, amelyet a hideg időszakban tilos használniuk a túrázóknak.

A Fogarasi-havasokban a hóréteg vastagsága 23 centiméter, helyenként pedig egyméteres hótorlaszok alakultak ki, tájékoztatott közleményében az Argeş megyei hegyimentő-szolgálat.

A turistaösvények itt továbbra is nyitva vannak, de akik mégis túrázni indulnának, megfelelőképpen szerelkezzenek fel, vigyenek magukkal hágóvasat, jégcsákányt, síbotot és elemlámpát is, ugyanis ebben az időszakban már korábban sötétedik - hívták fel a figyelmet.

A gépkocsivezetőknek pedig azt tanácsolják, hogy téli gumi, hólánc, lapát és csúszásgátló nélkül ne vágjanak neki a Transzfogarasi útnak.

Lavinaveszély jelenleg nem áll fenn, a napokban felmelegedés várható, így a hó egy része vélhetően elolvad - írja a közlemény.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS