2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Adósság miatt csak krumplipürét kaptak a dévai kórház betegei

2017. október 10. 09:40, utolsó frissítés: 12:30

A dévai megyei sürgősségi kórház tartozásai elérték a 9 millió lejt - írja az Agerpres. A felhalmozott adósság miatt egyes élelmiszer-beszállítók ideiglenesen megszüntették a csirkehús szállítását az egészségügyi intézménynek, így a cukorbeteg páciensek csak krumplipürét kaptak ebédre.

A kórház menedzsere elmondta, tegnap megegyeztek a csirkehúst beszállító vállalkozással, úgy, hogy az intézmény ma már rendezi tartozásait a cég felé.

"A cukorbeteg páciensek különleges étrendjéről van szó, amelyből hiányzott a csirkehús. A probléma megoldódott, a keddi nap folyamán fizetünk" - magyarázta.

Hétfőn a Hunyad megyei tanács vezetősége leellenőrizte a dévai kórház helyzetét, tekintve, hogy a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozik az egészségügyi intézmény.

A megyei tanács által küldött közlemény szerint a dévai sürgősségi kórházban nem lesznek bércsökkentések, az ételjegyeket is időben megkapják az alkalmazottak. A közleményben mindenkit arról biztosítottak, hogy a betegek ezentúl megfelelő ebédet kapnak, és a gyógyszeres kezelést is az orvosok által előírt ütemben kapják meg.

A kórház menedzsere elmondta, idén 6 millió lejt kapott az intézmény a megyei tanácstól, és amennyiben pozitív lesz a költségvetés-kiigazítás, további pénzösszegeket utal ki a megyei tanács számukra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS