2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: a jelenlegi kormánnyal szeretném folytatni a munkát

2017. október 10. 14:17, utolsó frissítés: 14:20

Gyakorlatba akarja ültetni a kormányprogramot, és a jelenlegi miniszterelnökkel, a jelenlegi kabinettel szeretne dolgozni a továbbiakban is - nyilatkozta Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök.

Amikor a Mihai Tudose kormányfő és Klaus Johannis államelnök közötti találkozóról kérdezte a sajtó, Dragnea úgy válaszolt: "Nem kommentálom, nagyon jó, hogy találkoznak"

Varujan Vosganian, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) szóvivője nyilatkozatában elmondta: az az "érzése", hogy Tudose miniszterelnök az, aki a kormánykoalíció felbomlását szeretné, tekintetbe véve, hogy kormányátalakításról beszél, anélkül, hogy ezt megtárgyalták volna a koalícióban.

Vosganian hozzátette, az ALDE nem szeretné leváltani Viorel Ilie minisztert, hiszen párton belül bizalmat szavaztak neki, és azóta nem változott semmi.

A szóvivő szerint "a miniszterelnök és a kormány a kormánykoalíció politikai támogatásának köszönhetően vannak ebben a tisztségben". "A kormánnyal kapcsolatos döntéseket a koalíción belül kell meghoznunk, a miniszterelnöknek pedig nem áll jogában az őt támogató koalíción kívül helyezkedni" - magyarázta Vosgania.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS