2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszautalta a szenátus plénuma a költségvetési szakbizottsághoz a megosztott áfafizetésről szóló tervezetet

2017. október 10. 20:13, utolsó frissítés: 20:13

Egy hétre visszautalta a szenátus plénuma a költségvetési szakbizottsághoz a megosztott áfafizetésről szóló, 2017/23-as kormányrendeletet jóváhagyó törvény tervezetét.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) felsőházi frakcióvezetője, Şerban Nicolae szerint azért kell visszaküldeni a tervezetet a szakbizottsághoz, mert a testület nem tisztázott néhány részletet a jogszabályhoz benyújtott módosítójavaslatokkal kapcsolatban.

"A bizottság elfogadott például egy javaslatot, amelynek értelmében a megosztott áfabefizetés csak azokra a vállalatokra vonatkozna, amelyeknek szerződéseik vannak az állammal. Aztán felmerült a közvita során a fizetésképtelenné nyilvánított cégek helyzete is. Ezért mi szeretnénk több konkrét adatot látni, mert aggasztó, hogy Európa-szinten az utolsó helyen állunk a bejelentett, de be nem fizetett áfa tekintetében" - magyarázta Şerban Nicolae.

A PSD-s honatya ugyanakkor kérte a költségvetési szakbizottság tagjait, a megszabott egy hét alatt tárgyaljanak a tervezetről a pénzügyminisztérium illetékeseivel.

A megosztott áfafizetésről szóló, 2017/23-as kormányrendeletet jóváhagyó törvény tervezetét első házként tárgyalja a szenátus.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS