2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iraki határsértőket és orosz embercsempészt értek tetten a román-magyar határon

2017. október 11. 13:18, utolsó frissítés: 13:18

Nyolc iraki állampolgárt fogtak el a Szatmár megyei Mezőfény (Foieni) közelében a határőrök, akik egy orosz embercsempész segítségével próbáltak illegálisan Magyarország területére jutni.

A Határrendészeti Főfelügyelőség arról tájékoztatott, hogy kedd este tartóztatták fel a nyolc iraki személyt, akik egy németországi rendszámú gépkocsiban utaztak, és amelyet egy 50 éves orosz állampolgár vezetett. Az autó vezetőjét 24 órára őrizetbe vették, a bíróság előzetes letartóztatási parancsát kérve.

A határrendészet közleménye szerint a megállított autóban utazó nyolc afro-ázsiai személy nem tudta megindokolni jelenlétét a határ közelében, így bekísérték őket a határőrségre, ahol kiderült, hogy iraki állampolgárok, és mindannyian kértek már menedékjogot a román államtól. Négyen közülük 19 és 32 év közötti felnőttek, négyen 2 és 8 év közötti gyermekek. Az orosz állampolgárságú sofőr legálisan érkezett Romániába, és a nyolc irakit a román-magyar határig akarta elszállítani, ahol az autó utasai a terveik szerint átszöktek volna Magyarországra. Bevallásuk szerint végcéljuk Németország volt.

Az iraki állampolgárok ellen határsértésre tett kísérlet, míg az orosz autóvezető ellen embercsempészet miatt indult eljárás.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS