2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nőni fog a rendőrök fizetése

2017. október 11. 14:13, utolsó frissítés: 14:13

Elfogadta szerdán a képviselőház a 2017/56-os sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet, amelynek értelmében megemelik a rendőrök, valamint a belügyminisztérium, a védelem, a közbiztonság és a nemzetbiztonság kötelékében dolgozó civil alkalmazottak fizetését.

A tervezet a 2017/152-es törvényt egészíti ki, abból a célból, hogy megszüntesse a rendőrök, a belügyminisztériumi civil alkalmazottak, valamint a védelmi, közbiztonsági és nemzetbiztonsági struktúrákban dolgozó civil személyzet bére közötti aránytalanságokat.

A jogszabály értelmében 2017. október elsejétől 10%-kal nő a rendőrök, belügyi alkalmazottak fizetése, kivételt képeznek azok, akik már részesültek béremelésben a 2016/250-es törvény alapján.

2017. október elsejétől 15%-kal nő a védelem, közbiztonság és nemzetbiztonság szolgálatában álló intézmények civil személyzetének alapbére, kivételt képeznek a védelmi minisztériumi civil alkalmazottak, és akik már részesültek béremelésben a 2016/250-es törvény alapján.

A munkaügyi bizottság javaslatára bekerült a törvénybe egy kiegészítés, amelynek értelmében 2017. november elsejétől 50%-kal nő a Tengeri Életmentők Román Ügynöksége személyzetének alapbére.

Szintén november elsejétől az adóhatóság (ANAF) regionális igazgatóságai alkalmazottainak fizetését az ANAF központi apparátusának béréhez igazítják. Ezt miniszteri rendelet szabályozza majd.

A képviselőház döntő fórum volt ebben a kérdésben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS