2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A pataréti tűzesetért 60 000 lejes bírságot szabtak ki a közterület-fenntartó hatóságoknak

2017. október 11. 17:33, utolsó frissítés: 17:33

Hatvanezer lejes bírságot szabott a Kolozs megyei környezetvédelmi őrség a pataréti szeméttelepen múlt héten kiütött tűz miatt.

Az intézmény vezetője, Ioan Borş szerdán arról tájékoztatott, hogy a katasztrófavédelem szakembereivel közösen kivizsgálásba kezdtek az október 4-i tűzvész kapcsán, amely a kolozsvári közterület-fenntartó hatóság által igazgatott pataréti szeméttárolónál ütött ki. A helyszínen végzett ellenőrzések arra világítottak rá, hogy figyelmen kívül hagyták a környezetvédelmi jóváhagyásban feltüntetett előírásokat.

A levegő összetételének elemzésekor kiderült, hogy az a megengedettnél több ammóniumot, nitrogén-dioxidot és kén-dioxidot tartalmaz, ezért a környezetvédelmi őrség 60.000 lejes bírságot szabott ki a működtetőre - olvasható a közleményben.

A helyzet jobbítása érdekében ugyanakkor elrendelték, hogy a pataréti szeméttelepet be kell keríteni, a hulladékból folyó csurgalékot meg kell szüntetni, a tárolón kívüli szemétlerakatokat fel kell számolni, illetve be kell tiltani.

A tűz pontos okát még nem sikerült megálalpítani, a katasztrófavédelem továbbra is vizsgálódik az ügyben.

A tűz október 4-én éjszaka ütött ki a pataréti szeméttelepen, a város közelében. A tűzoltók 23 órán keresztül küzdöttek a lángokkal, amíg sikerült eloltani a tüzet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS