2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Negrescu:A Németországgal folytatott párbeszéd hozzájárulhat Románia megítéléséhez

2017. október 12. 13:01, utolsó frissítés: 13:01

A Németországgal folytatott párbeszéd hozzájárulhat Románia megítéléséhez, mint európai értékeket népszerűsítő ország, nyilatkozta németországi hivatalos látogatása során az európai ügyekkel megbízott miniszter, Victor Negrescu.

Negrescu hangsúlyozta, Románia érdekelt az Európai Unió közös értékek és elvek alapján történő megreformálásában, amelyet minden tagállam és intézmény egyformán felvállal.

"Románia szeretne az EU kemény magjához közeledni, a 2019 első félévében esedékes román EU-elnökség lehetőséget teremt a tagállamok egységének megerősítésére, az ország közvetítő szerepet tölthet be, és a párbeszéden és közös megegyezésen alapuló hozzáállást biztosíthat" - hangsúlyozta Negrescu, aki több magas beosztású németországi politikussal, intézményvezetővel is találkozott.

Látogatása során a megbízott miniszter az EU-t érintő aktuális kérdésekről is tárgyalt, mint a Brexit, a következő időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keret, az EU-n belüli biztonság és a Schengen-övezet működése.

"A németországi partnerekkel való beszélgetések során ismét megemlítettem, hogy Románia szeretné lezárni a schengeni övezetbe való integráció folyamatát, és továbbra is szeretne az euróövezethez csatlakozni" - magyarázta a miniszter.

A német képviselők hangsúlyozták, hogy Berlin továbbra is nyitott, építő jellegű párbeszédet szeretne folytatni Romániával, ugyanakkor támogatják országunkat, hogy hozzájárulhasson az Európai Unió jövőjéhez.

"Románia továbbra is Európa-párti ország szeretne maradni. (...) A Németországgal folytatott párbeszéd nem csak Románia sikeres EU-elnökségéhez járulhat hozzá, hanem hozzájárulhat Románia megítéléséhez, mint európai értékeket, európai jogokat és szabadságjogokat népszerűsítő ország" - nyilatkozta Victor Negrescu németországi látogatásán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS