2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia és a nagy FORDulatok, avagy Johannis és Tudose az autógyárban

2017. október 12. 13:02, utolsó frissítés: 13:02

A szállítási infrastruktúrának prioritást kell élveznie minden kormány részéről, nyilatkozta csütörtökön Klaus Johannis államelnök, aki a craiovai Ford gyárba látogatott.

"A befektetések idevonzásában kulcsfontosságú szerepe van a helyi közigazgatásnak, és támogatom, hogy ez szabály legyen és ne kivétel. Mindannyian tudjuk, hogy az egyik legfontosabb követelmény a minőségi infrastruktúra biztosítása. Ahhoz, hogy nagyobb, eredményesebb beruházások történjenek, kiegyenlítődjenek a régiók közti különbségek, a szállítási infrastruktúrának prioritást kell élveznie minden kormány részéről" - nyilatkozta Johannis.

Az államfő elmondta, az új Ford EcoSport modell bemutatója előtt találkozott a kormány képviselőivel, többek közt Mihai Tudose miniszterelnökkel, és tárgyaltak erről a témáról.

"Beszélgetéseink során érintettük ezeket a témákat is, és minden erre vonatkozó ígéretet megkaptam" - mondta Johannis.

Az államfő hangsúlyozta, Romániának fontos rendeznie az infrastrukturális beruházásait, nem csak azért, hogy az autóipar vonzóbb és versenyképesebb legyen, hanem hogy a romániai lakosok hatékonyan és biztonságban utazhassanak az országban és Románia fejlődését biztos, egészséges alapokra helyezhessék.

Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy ami a "Craiovát a világgal összekötő" infrastruktúrát illeti, Románia már nem csak ígéretek szintjén áll.

"Ma elmondhatjuk, hogy ami a Craiovát a világgal összekötő infrastruktúrát illeti, már nem csak ígéretek szintjén állunk. (...) Vannak olyan infrastrukturális munkálatok, amelyeknél már elindult a közbeszerzési folyamat,az odaítélés. Ebben a térségben is történnek dolgok. Ezt vállalta Románia. Románia pedig betartja vállalásait" - mondta Tudose a craiovai Ford gyár látogatása után.

A kormányfő szerint a Ford EcoSport modell bemutatása egy új fejezet a Ford gyár történelmében.

A miniszterelnök elmondta, nem kis dolog, hogy egy ilyen méretű vállalatnak Romániában legyen gyára. Büszkeség számunkra és remélem számukra is, hogy itt egy megfelelő gazdasági, társadalmi közeget találtak, hogy egy ilyen fontos lépést tegyenek meg, egy új modellt gyártsanak Craiován - mondta Tudose. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS