2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Annyi kannabiszt foglalt le a rendőrség Temes megyében, hogy még meg se tudták mérni

2017. október 12. 14:23, utolsó frissítés: 14:23

Több kannabisz-ültetvényt és 150 kilogramm drogot fedeztek fel a rendőrök és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei egy Balázsd településen szervezett ellenőrzés során, tájékoztatott csütörtökön az Országos rendőr-főkapitányság és a DIICOT.

További néhány tonna kannabisz négy ültetvényről származik, amelyeket szerdán azonosítottak be a Temes és Krassó-Szörény megye közti határon. A DIICOT közleménye szerint még mindig folyamatban van a lefoglalt vadkender mennyiségének megállapítása.

Az ügyben hét személyt hallgattak ki az ügyészek, három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, akiket szervezett bűnbanda létrehozásával, drogtermesztéssel és drogkereskedelemmel gyanúsítanak.

A DIICOT közleménye szerint a banda minimum fél kilogrammos kiszerelésben árusította a drogokat egy temesvári kereskedő csoport tagjainak.

A közlemény szerint az október 9-ei rajtaütés során a gyanúsítottaknál körülbelül egy kilogramm kannabiszt találtak. Ezt követően a házkutatások során még körülbelül hat kilogramm marihuánát találtak.

Október 10-én egy balázsdi házkutatás során mintegy 200 kilogramm kannabisz-rügyet találtak, amelyeket eladásra készítettek elő, október 11-én pedig további négy ültetvényt azonosítottak a rendőrök, ahol a becslések szerint több tonnányi kannabiszt foglaltak le.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS