2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három miniszter lemondott, holnap nevezhetik meg az új minisztereket

2017. október 12. 23:37, utolsó frissítés: 2017. október 13. 00:09

Ahogy az már korábban is kiszivárgott a PSD végrehajtó bizottságának üléséről, Sevil Shhaideh kormányfőhelyettes és regionális fejlesztési miniszter, Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter és Răzvan Cuc szállítási miniszter is bejelentette lemondását.

Bár a PSD végrehajtó bizottsága első körben nem fogadta el a miniszterek lemondását és arra kérték a három kormánytagot, hogy gondolják meg döntésüket, végül mindhárman kitartottak a lemondási szándékuk mellett.

Liviu Dragnea, a PSD elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy azért tartott közel hat órát a megbeszélésük, mert nagyon sok kollégájuk ki szerette volna fejteni a véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban. Elmondta, a PSD több vezetője is támogatásáról biztosította a korrupciós gyanúba keveredett Rovana Plumb és Sevil Shhaideh minisztereket.

"Személyes, négyszemközt folytatott beszélgetéseket követően is fenntartották lemondási szándékukat" - mondta Dragnea a leköszönő miniszterekről. A PSD elnöke kiemelte, a jelenlegi helyzet nem lesz semmilyen hatással a kormány stabilitására, Mihai Tudoset pedig jó miniszterelnöknek nevezte, akinek "azért megvannak a maga hibái".

"A PSD ma egy nagy vízválasztón esett át. A PSD instabilitása, amely egy nagyon nagy párt, instabilitáshoz vezethet az ország szintjén is" - mondta Dragnea.

A PSD végrehajtó bizottsága pénteken 12 órakor ül össze, akkor várhatóan az új minisztereket is megnevezik. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS