2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harmadik alkalommal találkoztak az erdélyi magyar kórházigazgatók és a marosvásárhelyi rezidens orvosok

2017. október 17. 10:07, utolsó frissítés: 10:07

Október 13-án, péntek este került sor arra a térségben egyedülálló rendezvényre, melyen az erdélyi, székelyföldi magyar kórházigazgatók, menedzserek és marosvásárhelyi magyar rezidens orvosok, végzős orvostanhallgatók találkoznak.

A Studium – Prospero Alapítvány, partnerségben az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetségével, a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetséggel, a Maros Megyei Tanáccsal és a Marosvásárhelyi RMDSZ-szel, harmadik alkalommal szervezte meg az immár hagyománnyá vált Összehozunk elnevezésű találkozót.

Az eseményen közel 100 rezidens orvos és végzős orvostanhallgató vett részt, akik érdeklődéssel hallgatták, milyen lehetőségeik lesznek a jövőben, Székelyföld melyik részében vannak munkalehetőségek. Ők itthon akarják a karrierjüket építeni, életüket berendezni.

A rendezvényen Maros, Hargita és Kovászna megye magyar kórházi vezetőinek 80 százaléka képviselte az általa vezetett intézményt. Jelen voltak a szováta-nyárádmenti, erdőszentgyörgyi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi, gyergyói, kézdivásárhelyi és baróti kórház menedzserei, akik röviden bemutatták a kórházakat és ismertették milyen szakorvoshiánnyal küszködnek.

Ezt követően személyes beszélgetésekre került sor kórházigazgatók, menedzserek és a potenciális szakalkalmazottak között.

Dr. Vass Levente, a Studium – Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke, parlamenti képviselő elmondta, elsősorban azért fontos ez a rendezvény, mert a fiatal szakemberek megérezhetik, hogy érdemes itthon maradni, érdemes hazamenni akár a szülőföldre is, érdemes egy jó helyen lakni, ahol jelen van a család támogató ereje és egy otthonos, jó szakmai közösség él.

Nem kell attól tartania az új generációnak, hogy nincsenek helyek a kórházakban. Aki haza szeretne menni Székelyföld valamelyik pontjára, lehetőség nyílik rá, az itt jelenlévő igazgatók támogatni fogják. ( Közlemény )

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS