2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Munkaközvetítő ügynökséget hoz létre az alkalmi munkát vállalok számára a kormány

2017. október 18. 18:41, utolsó frissítés: 18:41

Munkaközvetítő ügynökségek létesítéséről fogadott el törvénytervezetet szerdai ülésén a kormány. Ezen keresztül a munkáltatók és a napszámos, valamint alkalmi munkát keresők között szeretnék megkönnyíteni a kapcsolatfelvételt. A kormány közleménye értelmében ezt az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökségnek kell majd akkreditálnia a megyei ügynökségek révén.

A 2011/52-es, úgynevezett napszámostörvényt módosító tervezet kimondja, hogy napszámosmunka-közvetítő ügynökség lehet minden olyan vállalat, amelyet az 1990/31-es törvény alapján létesítettek, és tevékenységi területe a munkaerő-elhegyezés. A jogszabály azt is előírja, hogy azok a napszámosok, akik ilyen ügynökség közvetítésével vállalnak munkát, a napszámostörvény által más esetekre előírt évi maximum 90 nap helyett 180 napot dolgozhatnak ugyanazon munkaadónak.

A kormány közleménye rámutat, Románia jelenleg munkaerőhiánnyal küzd, a jogszabály célja pedig egységes és összefüggő törvényi keretet biztosítani annak érdekében, hogy megkönnyítsék az alkalmi munkát vállalók számára a munkapiachoz való hozzáférést. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS