2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iohannis: Románia határozottan támogatja Spanyolország szuverenitását és területi egységét

2017. október 18. 19:28, utolsó frissítés: 19:28

Alfonso Maria Dastis Quecedo spanyol külügyminisztert fogadta szerdán Klaus Iohannis államfő a Cotroceni-palotában. A találkozás során Iohannis biztosította a Spanyol Királyság külügyi tárcavezetőjét, hogy Románia határozottan támogatja Spanyolország szuverenitását és területi egységét.

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint 'Klaus Iohannis államfő megerősítette, hogy Románia határozottan támogatja Spanyolország szuverenitását és területi egységét, és a katalóniai fejlemények kapcsán leszögezte, szükségesnek tartja az alkotmányos előírások betartását és a nemzetközi jog elveinek tiszteletben tartását. Románia elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy országunk álláspontja szerint ez a kérdés Spanyolország belügye, majd reményét fejezte ki, hogy annak keretein belül sikerül megfelelő megoldást találni a spanyol alkotmányos rend visszaállítására.'

Az államfő ugyanakkor köszönetet mondott a spanyol hatóságoknak a Spanyolországban dolgozó román állampolgárok beilleszkedését elősegítő erőfeszítésekért. Alfonso Maria Dastis Quecedo egyetértett azzal a véleménnyel, miszerint 'sikertörténet a spanyolországi román közösség beilleszkedése', hozzátéve, hogy a Spanyol Királyság örömmel nyugtázza ezen számottevő közösség jelenlétét az ország területén.

Iohannis elnök a Spanyolország és Románia közti gazdasági kapcsolatok erősítését szorgalmazta, megemlítve, hogy 2017 első félévében 7%-kal nőtt a két ország közti kereskedelmi forgalom a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS