2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: 2019 május 9-én Nagyszebenben, informális találkozó keretében találkozunk Donald Tuskkal

2017. október 19. 17:50, utolsó frissítés: 2017. október 20. 09:16

Cătălina Matei, az AGERPRES hírügynökség kiküldött tudósítója jelenti: Klaus Johannis államfő bejelentette csütörtökön Brüsszelben, hogy megállapodott Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével abban: 2019. május 9-én, azaz Európa napján Nagyszebenben találkoznak informális keretek között.

A román államfő elmondta: az Európai Tanács mai és holnapi (csütörtöki és pénteki) ülésének napirendjén szerepel az államfők és kormányfők 2019-ig érvényes tevékenységi ütemtervének kérdése. Románia számára ez különleges jelentőséggel bír, hisz országunk tölti be 2019 első félévében az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét - tette hozzá Iohannis, aki azt is elmondta: 2019 május 9-én Nagyszebenben, informális találkozó keretében fognak az Unió jövőjéről, a stratégiai ütemtervről eszmecserét folytatni az Európai Tanács elnökével.

Az ülés további napirendi pontjai között szerepel a Brexit kérdése, a Törökországgal való együttműködés, különös tekintettel a migrációs válságra, de Észak-Korea ügye is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS