2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A tanúk meghallgatásával folytatódott Horváth Anna tárgyalása

2017. október 20. 17:17, utolsó frissítés: 19:24

A vád tanúinak a meghallgatásával folytatódott pénteken Horváth Anna, Kolozsvár korábbi alpolgármesterének tárgyalása - tudósít a helyszínről a Krónika.

Horváth Anna ellen tavaly októberben indult bűnvádi eljárás, és decemberben állította bíróság elé befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával a DNA, az ügyének a tárgyalása pedig most pénteken folytatódott. A tudósítás szerint a vád tanúi "nem tettek terhelő vallomást ellen" a volt alpolgármester ellen.

Elsőként Ligia Subțiricăt, a városháza nyugalmazott főépítészét hallgatták ki, aki az érintett időszakban még a hivatal urbanisztikai osztályát vezette. Elmondása szerint nem emlékszik arra, hogy Horváth Anna bármikor bármi különlegeset kért volna tőle, és hozzáfűzte azt is, nemhogy a volt alpolgármester, senki más sem próbált nyomást gyakorolni rá. Másodikként Mirela Marinceat, a városháza közúti közlekedési-biztonsági részlegének vezetőjét hallgatták meg, aki azt vallotta, hogy tőle sem kért soha semmit Horváth Anna. A szakmai kapcsolatuk mindössze arra korlátozódott, hogy a volt alpolgármester továbbította felé a hozzá beérkezett lakossági panaszokat. Ezeket kivizsgálták, és ha szükségesnek látták, megoldást kerestek a gondokra.

A tárgyaláson Székely Tibor és Laczkó Csaba kolozsvári üzletembereket is kihallgatta a bíróság, akik támogatták Horváth Anna választási kampányát. Elmondták, hogy törvényes keretek közt, szerződésben rögzítve adtak neki öt-ötezer lejt kampány célokra.

Horváth Anna a bűnvádi eljárás elindítása óta hatósági felügyelet alatt áll, az ügyészség eltiltotta hivatala gyakorlásától. Idén márciusban, miután az ügyészség másodszor is eltiltotta hivatala gyakorlásától, Horváth Anna lemondott a tisztségéről. A pénteki tárgyalás végén az ügyész a hatósági felügyelet meghosszabbítását, míg a volt alpolgármester jogi képviselője, Anca Neag annak felfüggesztését kérte. Erről várhatóan november 14-én születik döntés, ugyanis a bíró erre a dátumra tűzte ki a következő tárgyalást. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS