2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Innovációs központtal vinné közelebb a döntéshozatalt a lakókhoz a kolozsvári városháza

2017. október 20. 21:12, utolsó frissítés: 21:12

Bevonná Kolozsvár városfejlesztési munkálataiba a városlakókat Kolozsvár Polgármesteri Hivatala: csütörtökön a sétatéri Kaszinóban megnyílt az az Innovációs Központ, amelyben a kolozsváriak megoszthatják az önkormányzattal és egymással a város fejlesztésére vonatkozó ötleteiket, elképzeléseiket. Az együtt-gondolkodási folyamatba a város adminisztrációja az egyetemeket, a civil szférát, és a különböző területeken tevékenykedő szakembereket is bevonja.

Az Együtt képzeljük el a városunk jövőjét! szlogen égisze alatt működő Innovációs Központ a város különböző szereplőinek találkozóhelyeként szolgálna, és lehetőséget nyújtana az együttműködések megvalósulásához. A központ aszerint az elv szerint fog működni, hogy a város legfontosabb erőforrása maguk kolozsvári lakosok, az önkormányzat az ő kreativitásukat felhasználva alakítaná ki a városrehabilitációs közpolitikáit. A központot a polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatóságának vezetője, Ovidiu Câmpean koordinálja.

A központ megnyitása alkalmából felvetett első témáról, a Vasutaspark rehabilitációjáról a Romániai Építészek Rendjének képviselői, a polgármesteri hivatal által, a park felújítása kapcsán szervezett ötletbörze nyertesei, a Rethinking Someș projektverseny nyertesei, kolozsvári parlamenti képviselők és helyi tanácsosok, illetve a Kolozsvár Kulturális Központ és a civil szféra képviselői ötleteltek.

„A kolozsvári önkormányzat évek óta arra törekszik, hogy minél közelebb vigye a polgáraihoz a döntéshozatalt, minél jobban bevonja őket a várost érintő, közös ügyeink megoldásába. Ennek a törekvésnek az első lépése a jelenleg is zajló Részvételi Költségvetés. Az Innovációs Központ megnyitása egy következő lépés ebben a tekintetben, hiszen a cél az, hogy a társadalmi párbeszéd megvalósuljon, és a város adminisztrációja minél inkább kiszolgálhassa az emberek igényeit” – mondta Oláh Emese alpolgármester.

Hozzátette: a Részvételi Költségvetés program sikerét vinné tovább az Innovációs Központtal az önkormányzat. Rengeteg jó ötlet érkezett be a városban az életminőség és komfortérzet javítására. Míg a Részvételi Költségvetés program időszakos, az Innovációs Központ révén folyamatos lehet a város lakóival a kapcsolattartás.

Kolozsvár Polgármesteri Hivatala várja a érdeklődőket a soron következő közvitákra, amelyek többek között a Farkas utcai gyalogosövezet kialakítása, a kulturális innovációs alap, Kolozsvár Smart City, vagy városi mobilitás témakörökben lesznek megszervezve. A helyszín a Sétatéri Kaszinó épülete, az időpontokat honlapján és a Municipiul Cluj-Napoca nevű Facebook-oldalon teszi közzé az önkormányzat. Aki észrevételekkel, ötletekkel, javaslatokkal szeretne hozzájárulni a témákhoz, írhat az imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro e-mail címre, vagy a Facebook-oldalon keresztül is kapcsolatba léphet az illetékesekkel. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS