2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tudose: A fizetések semmi esetre sem csökkennek

2017. október 21. 10:04, utolsó frissítés: 10:04

Nem fognak csökkenni a fizetések, ezek vagy a jelenlegi szinten maradnak, vagy nőnek - nyilatkozta Mihai Tudose miniszterelnök pénteken Déván.

A kormányfőt arról kérdezte a sajtó, hogyan hat ki majd a bérekre az a tervezett intézkedés, amelynek értelmében a társadalombiztosítási járulékokat teljes egészében áthárítják a munkavállalókra.

"Semmi esetre sem csökkenek a fizetések, ezek vagy a jelenlegi szinten maradnak, vagy nőnek" - válaszolt a miniszterelnök. Hozzátette, a munkáltatói szövetségekkel folytatott tárgyalások során megállapodtak, hogy - akárcsak az állami szektorban - a versenyszférában is hozzáadják a munkavállaló bruttó béréhez a társadalombiztosítással járó költségeket, amelyeket eddig a munkáltató fizetett.

"Erre feltétlenül szükség van, mert egyre nehezebb jó munkaerőt találni, és a meglévő személyzet megtartása prioritást jelent minden épeszű vállalkozó számára' - jelentette ki Tudose.

Arra a felvetésre, miszerint az intézkedés nyomán egyes munkáltatók csökkenteni fogják a fizetéseket, a miniszterelnök azt mondta, a versenyszférában tevékenykedő munkáltatók ezt "eddig is megtehették volna".

A miniszterelnök ugyanakkor megerősítette, hogy a 2.000 lej alatti fizetések 2019-től lesznek adómentesek, ahogyan azt a kormányprogram is előírja. (agerpres)()

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS