2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Burcea: Szolidaritási alapot hozunk létre azok számára, akik ezer eurónál nagyobbat buktak az Omniánál

2017. október 22. 11:24, utolsó frissítés: 11:24

A Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetségének (ANAT) igazgatótanácsa úgy döntött, hogy szolidaritási alapot hoz létre azok számára, akik ezer eurót meghaladó turisztikai csomagot vásároltak az Omnia Turism ügynökségnél - jelentette be szombaton Alin Burcea, az ANAT elnöke.

'Lehetőségeink szerint szeretnénk segíteni azokon, akik ezer eurónál nagyobbat buktak az Omniánál. Vannak olyan személyek, akik 4-5.000 eurós csomagokat vásároltak. Egy bizonyos időszak után, szerintem ez 5-6 hónap lesz, miután a bírósági végrehajtó elvégezte feladatát, megnézzük, hogy hány károsult maradt, mert jól felfogott érdekünk, hogy ne rendüljön meg az emberek bizalma a turisztikai irodákban. 2.260 turisztikai iroda végzi tisztességesen a dolgát, s akkor jön egy, amelyik elkövet egy ilyen malőrt, és valamennyiünknek gondot okoz. (...) Mindenképpen szeretnénk segíteni, legalább azokon az idős embereken, akik jelentős összeget fizettek be előlegként, és most kár érte őket' - magyarázta Burcea.

Mircea Dobre turisztikai miniszter azt javasolta azoknak, akik az Omnia Turism ügynökségtől vásároltak üdülési csomagot, hogy ne induljanak útnak, mert az ügynökség számláit zárolták és nincs lehetőség arra, hogy bármilyen szolgáltatás ellenértékét azokról törlesszék. Az ügynökségnél folytatott ellenőrzés arra derített fényt, hogy az Omniának mindössze 50.000 eurós biztosítási kötvénye van és alig 30.000 euró van a számláin. Az Omnia 244 ügyfele külföldön rekedt, egy részük úgy döntött, hogy saját zsebéből fedezi a nyaralás hátralévő részét.

Dobre szerint az Omnia turisztikai ügynökség okozta a legnagyobb kárt az 1990 utáni időszakban, amennyiben 2018-ra 8.500 turistának 7,5 millió euróra adott el turisztikai szolgáltatásokat, és 2017 hátralévő részére, 202 ügyfeléltől további 433.000 eurót bevételezett.

Az Omnia Turism tulajdonosa, George Negru hét elején hunyt el.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS