2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ionuţ Mişa pénzügyminiszter menesztését kérte a PNL

2017. október 23. 18:27, utolsó frissítés: 18:27

Ionuţ Mişa pénzügyminiszter menesztését kérte Mihai Tudose kormányfőtől a Nemzeti Liberális Párt (PNL) - közölte Ludovic Orban PNL-elnök.

Orban indoklása szerint a pénzügyminiszter 'pénzügyi aberrációkat' kezdeményez, a labilis adó- és pénzügyi helyzet pedig veszélyezteti Románia gazdasági fejlődését.

A PNL végrehajtó bizottságának ülésén a pártelnök azt üzente a kormányfőnek, hogy 'ne töltse az időt kampányízű jelenetekkel'.

"Íme, közeledik október vége, és a pénzügyminiszter még nem volt képes bemutatni egy költségvetés-tervezetet, hogy minden romániai vállalat és állampolgár tudja, mire számíthat. Nincs meg a következő évi költségvetés alapját képező törvény, vagyis az adóügyi törvény. Számos befektető, aki szeretne beruházni Romániában, tétlenül áll, és nem meri meghozni a befektetésre vonatkozó döntést, mert már nem bízik ebben a kormányban' - mondta Ludovic Orban.

A PNL elnöke hozzátette, maga a kormányfő is elégedetlenségét fejezte ki Mişa miniszterrel kapcsolatban, sőt, állítása szerint éppen annál az igazgatóságnál történhetett adócsalás, ahol a pénzügyi tárca vezetője három és fél évig igazgatói tisztséget töltött be. Ezért kérték Ionuţ Mişa menesztését - magyarázta a PNL elnöke.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS