2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Előkészületben van az oltástörvény alkalmazási módszertana

2017. október 25. 13:13, utolsó frissítés: 13:13

Már készül az oltástörvény alkalmazási módszertana - nyilatkozta szerdán a parlamentben Florian Bodog egészségügyi miniszter.

A szaktárca vezetője azt mondta, nem várják meg a tervezettel kapcsolatos parlamenti eljárás végét, már elkezdtek dolgozni a jogszabály alkalmazási módszertanán.

"A törvény nem az oltások kötelezővé tételéről szól, hanem a gyermekeink egészségéről. Gyakorlatilag azért hoztuk létre ezt a törvényt, hogy megvédjük gyermekeinket, megvédjük a nemzet egészségét, a jövőnket.

Két lányom van, mindketten megkaptak minden oltást, azokat is, amelyek nem kötelezőek, mert én hiszek a rendszer ezen részében, nagyon fontosnak tartom, ennek is megvan a szerepe. (...) Ezért tűröm el mindazt, aminek ki vagyok téve, ahányszor csak teszünk egy újabb lépést az oltástörvény ügyében.

Ez ad erőt, hogy továbblépjek, hogy folytassam. Szerintem ez a legfontosabb lépés a betegségek megelőzése tekintetében. A törvényeink az emberek érdekeit szolgálják" - mondta Bodog az oltásokról szóló vita alkalmával.

A miniszter hozzátette, kedden megérkezett az országba az első 20.000 adag influenza elleni vakcina. Bodog szerint ezeket egyenesen a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz szállítják, hogy elkezdődhessen az influenza elleni oltáskampány.

A következő időszakban további 980.000 dózis érkezik az országba - tette hozzá.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS