2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mást állítanak a szemtanúk, mint a rendőrök a Beresztelke közelében történt falopásos incidens kapcsán

2017. október 26. 10:56, utolsó frissítés: 11:03

Mint arról már korábban beszámoltunk, belehalt sérülésébe az a férfi, akit vasárnap lelőttek a Maros megyei rendőrök, miután falopáson kapták és nem állt meg a rendőri felszólításra.

Akkor Andreea Pop, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szűkszavúan csak annyit nyilatkozott a sajtónak, hogy: a lopáson ért férfi nem állt meg a felszólításra, ezért a rendőrök kénytelenek voltak a fegyverüket használni.

A zi-de-zi.ro interjút készített az áldozat egyik társával, Zoltánnal, aki a közelben tartózkodott és állítása szerint ő maga vitte ki szekerén az áldozatot az erdőből.

"Egy tizenhárom éves gyermek társaságában volt az erdőben, amikor a rendőrök fejbe lőtték és összeesett. Hallottam a lövéseket, majd nemsokára jött felém a gyermek és az kiáltotta nekem, hogy – jöjjön, mert meghal! (...) Miután a rendőrök és az erdőfelügyelők fejbe lőtték, elmenekültek a helyszínről.

Én tettem fel a szekérre a holttestet és vittem ki az erdőből, ahonnan utána kórházba szállították. Nyugodtan eljöhetnek hozzánk és megnézhetik, hogy milyen fákat "loptunk". Néhány száraz gallyat. Gondolkodjanak csak el, volt mellette egy 13 éves kiskorú, lelőhették volna őt is" - nyilatkozta a szemtanú aki azt tervezi, hogy feljelenti a rendőrséget.

A lelőtt férfi 21 éves volt és egy gyermeket hagyott maga után. A halálesetet már az ügyészség is vizsgálja. (zi-de-zi.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS