2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint 2018-ban sem kéne alkalmazni új munkaerőt az állami struktúrákban

2017. október 27. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök szerint az lesz az észszerű megoldás, ha 2018-ban sem alkalmaznak új munkaerőt az állami struktúrákban, mert csak így tudják az idei szinten tartani az állam működési költségeit.

A felsőház elnöke kifejtette, nemcsak az általa vezetett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), hanem a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetői is úgy vélekednek, hogy az állam működéséhez szükséges kiadásokat az idei szinten kell tartaniuk, sőt, takarékoskodniuk kell, a kiadások tehát 'semmi esetre sem' nőhetnek.

Az Indagra vásárra látogató Călin Popescu Tăriceanu azt mondta, minél nagyobb összegeket akarnak befektetésekre fordítani, ő maga pedig kiemelt fontosságúnak tartja, hogy 'többet vagy nagyobb összegeket' különítsenek el kutatásra a jövő évi költségvetésből.

Hozzátette: a kormányprogram előírja, hogy évente 30%-kal növeljék a kutatásra szánt keretet, és Romániának tartania kell magát ehhez a célkitűzéshez, mert a fiatal nemzedékek számára meghatározó a kutatási szektor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS