2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen: ha Nagy Zsolt használni akarja sokéves tudását, tapasztalatát, biztosan lesz rá lehetősége

2017. október 29. 14:18, utolsó frissítés: 14:20

Kelemen Hunor reméli, hogy a nemrég szabadlábra helyezett Nagy Zsolt megtalálja helyét a visszailleszkedésre, az RMDSZ pedig nyitott a közös munkára – ezt az Erdély TV-n vasárnap 18 órától műsorba kerülő A politika belülről műsorában nyilatkozta az RMDSZ szövetségi elnöke.

„Nagy Zsolttal kapcsolatosan sok újat nem tudok mondani, mert ugyanazt gondolom most is az ő ügyéről, mint évekkel ezelőtt. Alapvetően problematikus egy olyan ügyben ítéletet hozni, amiben a peranyag több mint felét titkosították, és a bírón és az ügyészen kívül nem látta senki, sem a vádlott, sem az ügyvédje. Ez az ügy megérett rég arra, hogy Strasbourgba kerüljön, és remélem, hogy a jogorvoslás meg fog történni. De ezt a két év kilenc hónapot, amit Zsolt leült a börtönbüntetéséből, nem fogja visszaadni neki senki” – mondta Kelemen a műsorban.

Az RMDSZ elnöke elmondta, többször meglátogatta a volt távközlési minisztert az alatt az idő alatt, amíg bent volt a rahovai, majd a zsilávai börtönben, más kollégái is meglátogatták, beszélgettek, tartották a kapcsolatot, illetve szabadlábra helyezése után is találkoztak.

„Arról neki kell beszélnie, hogy hogyan képzeli a jövőjét, az életét, ez nyilván nem egyszerű. Mi azt gondoljuk, hogy amennyiben használni akarja a szervezet és a közösség érdekében azt a tudást, azt a tapasztalatot, amelyet az RMDSZ-ben folytatott sokéves munkája során halmozott fel – hiszen a 90-es évek elejétől 2011-12-ig ő az RMDSZ-ben is dolgozott – arra biztos, hogy lehetősége lesz. Én örülök, hogy feltételesen szabadlábra helyezték, és bízom benne, hogy megtalálja a helyét a visszailleszkedésre” – fogalmazott a szövetségi elnök.

Nagy Zsolt pénteken egy háttérbeszélgetésen közölte, hogy aktív politikai szerepet, illetve politikai tisztséget nem kíván vállalni, de tanácsaival, véleményével szívesen segít az RMDSZ-nek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS