2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újraindult a forgalom Gyergyószentmiklós és a Gyilkostó között

2017. október 30. 14:12, utolsó frissítés: 14:12

Update:

Újraindult a forgalom hétfő délben a 12C számú országúton Gyergyószentmiklós és Gyilkostó település, illetve a 13B országúton, Parajd és Gyergyóalfalu között - jelentette be Petres Sándor, Hargita megye alprefektusa.

Petres méltatta az illetékes intézmények jó együttműködését az út akadálymentesítéséért és elmondta: az utat le kellett zárni, mert az erős szél még a mentőcsapatok biztonságát is kockáztatta. Egy fa rádőlt az útügyi hatóság egy célgépére, de személyi sérülés nem történt.

Petres elmondta: az elektromosenergia-elosztó vállalat szakemberei dolgoznak a leszakadt vezetékek helyreállításán.

Borboly Csaba megyei tanácselnök azt mondta, hogy pénzügyi alapokat különítenek el arra, hogy az önkéntes tűzoltók felszerelését bővítsék, hogy legtöbb egy óra alatt közbe tudjanak lépni, hogyha kidőlt fák akadályozzák a közlekedést.

Hargita megyében 18 óráig erős szélre és havazásra vonatkozó narancs jelzésű riadó van érvényben. Ezt követően sárga jelzésűre mérsékelik a riasztást.

--------------------------------

A kedezőtlen időjárás miatt továbbra sem lehet közlekedni a 12C számú országúton Gyergyószentmiklós és Gyilkostó település, illetve a 13B országúton, Parajd és Gyergyóalfalu között - derül ki az Országos Rendőr-felügyelőség közlekedési osztályának hétfő reggel 6 óra 45 perckor kiadott összesítéséből.

Alina Ciobotariu
, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője vasárnap elmondta: a kérdéses útszakaszokra fák dőltek, és továbbra is heves szél fúj.

A szóvivő arról számolt be, hogy a Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közti út körülbelül másfél kilométeres szakaszán több fa az úttestre esett, és még nem sikerült mindegyiket eltávolítani. A katasztrófavédelem csapatai sötétedéskor abbahagyták a munkát, hétfő reggel az erdészek segítségével folytatják a kidőlt fák eltávolítását.

Egyelőre a Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő út is zárva marad.

A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, illetve a megyehatáron, de Parajdnál és Borzontnál is megállítja az autóvezetőket, más útvonalat javasolva számukra.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság hétfő estig érvényes, erős szélre vonatkozó narancs jelzésű figyelmeztetést adott ki. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS