2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bányarobbanás történt egy Zsil-völgyi bányavárosban

2017. október 30. 09:31, utolsó frissítés: 12:49

Update:

Bűnügyi eljárást indított hétfőn a petrozsényi ügyészség a hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanással kapcsolatban, amelyben egy bányász meghalt, hárman megsebesültek - jelentette a bukaresti legfőbb ügyészség.

-----------------------------------

Holtan találták meg a hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanás eltűntnek nyilvánított áldozatát - jelentette be Raed Arafat belügyi államtitkár.

A hétfő reggel bekövetkezett bányarobbanásnak négy áldozata volt.

Három áldozatot bukaresti kórházakba szállítanak. A bányászok a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket - nyilatkozta dr. Alin Vasilescu, a petrozsényi sürgősségi kórház igazgatója.

'Az egyik áldozat testfelszíne 30-40 százalékán égett meg, a másik testének 8 százalékán szenvedett égési sérüléseket. A bányászok a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket' - mondta Vasilescu.

--------------------------------

A bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanás áldozatai közül kettőt bukaresti kórházakba szállítanak - jelentette be Raed Arafat belügyi államtitkár.

'A három áldozat közül kettő égési sérülései súlyosabbak, ezért helikopterrel Bukarestbe hozzuk őket' - nyilatkozta Arafat.

Hozzátette: a harmadik bányász enyhe sérüléseket szenvedett, nem igényel különösebb kezelést.

Az államtitkár elmondta: egy SMURD helikopter a bányánál várakozik, mert nem lehet tudni, hogy a negyedik bányásznak, akit keresnek a mentőcsapatok, nem lesz-e szüksége rá.

--------------------------

A bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanás két áldozatát a petrozsényi sürgősségi kórházba szállították - nyilatkozta dr. Alin Vasilescu az intézmény orvos igazgatója.

'Az áldozatok égési sérüléseket szenvedtek, a plasztikai sebészek most mérik fel az sebek súlyosságát' - mondta Vasilescu.

Az igazgató szerint egy harmadik sérült úton van a kórház fele.

A szakemberek eldöntik, hogy indokolt-e a sérültek elszállítása más kórházba.

----------------------

Egy bányász eltűnt, három megsérült hétfőn reggel a Zsil-völgyében, amikor robbanás történt a hobicaurikányi bánya egyik tárnájában.

Fabius Kiszlely
, Hunyad megye prefektusa azt nyilatkozta, hogy a három sérült bányászt megtalálták és a felszínre hozták, a negyediket mentőcsapat keresi.

A Hunyad megyei területi munkafelügyelőség első adatai szerint egyik bányász sebei súlyosak, a másik kettő könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

'A négy vájár a bánya bezárásán dolgozott, mintegy 450 méterrel a földfelszín alatt amikor a robbanás bekövetkezett' - mondta el Dănuţ Buhăiescu, a város polgármestere.

A polgármester szerint a hobicaurikányi szénbánya bezárás alatt áll, a termelésnek év végén kellene leállnia.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS