2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyszerű indítványt nyújtottak be a pénzügyminiszter ellen az ellenzéki pártok

2017. október 31. 14:09, utolsó frissítés: 14:09

Egyszerű indítványt nyújtott be Ionuţ Mişa pénzügyminiszter ellen a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Az indítványnak a Mişa miniszter 'Finanţista' című rossz filmje a csődről, ingyenes belépéssel címet adták megszövegezői, és a pénzügyi tárca vezetőjének lemondását kérik benne.

Claudiu Manda, a felsőház keddi plenáris ülésének vezetője bejelentette, hogy az egyszerű indítványt hétfőn tárgyalják majd, 16 órai kezdettel.

"Kérjük a Tudose-kormánytól: Románia költségvetési hiányának mielőbbi visszaállítását a felvállalt szintre; a pénzügyi stabilitás és kiszámíthatóság biztosítását, ami elengedhetetlen az üzleti közeg számára; a román vállalkozások és tőke védelmét szolgáló intézkedések foganatosítását; a munkaerőre kirótt adók csökkentését; a közvetlen befektetések ösztönzését; az állami és uniós költségvetésből finanszírozott fontos beruházások felgyorsítását és a pénzügyminiszter lemondását' - olvasható a PNL, a PMP és az USR honatyái által aláírt dokumentumban.

Indoklásuk szerint Románia veszélyes irányba halad, a jelenlegi hatalom populista célokra költi a pénzt, megfojtja a befektetéseket és 'fél lábbal kivonja Romániát az Európai Unióból azáltal, hogy túllépi költségvetési hiánycélt.'

Az aláírók hozzáteszik, a PSD 2016-ban tett válallásai 'populisták, fenntarthatatlanok és a csőd felé visznek.' (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS